Zorgtoeslag

De een heeft recht op zorgtoeslag en de ander heeft het niet. Maar wat is nu precies zorgtoeslag en wat zorgt ervoor dat de een het wel krijgt en de ander niet? Hier kun je lezen wat zorgtoeslag is en je ziet waar je direct kunt bekijken of jij zelf ook in aanmerking voor zorgtoeslag komt.

Wat is zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is de toeslag die wordt gegeven door de Belastingdienst op de basisverzekering. Zorgtoeslag is ook de reden dat de een een goedkopere basisverzekering heeft dan de andere. Indien je recht hebt op zorgtoeslag kan deze voor jou anders zijn dan die voor je buurman die ook recht heeft op zorgtoeslag. Zo kan het dus lijken dat de een een goedkope basisverzekering heeft en de ander niet.

Hoe hoog is de zorgtoeslag en heb je er recht op?

Laten we eerst de vraag beantwoorden of je recht hebt op zorgtoeslag. Zorgtoeslag is inkomensgebonden. Dit houdt dus in dat wanneer je onder een bepaalde grens verdiend je in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Verdien je boven deze grens, dan houdt het helaas op en krijg je dus geen toeslag. De hoogte van de zorgtoeslag hangt dus af van de mate waarin je onder de grens zit met je inkomen. Hoe lager je inkomen is, hoe hoger voor jou de zorgtoeslag zal zijn. Houd er wel rekening mee dat ook het inkomen van je partner wordt meegeteld indien je deze hebt. Op die manier wordt de kans op zorgtoeslag dus kleiner wanneer je 2 inkomens hebt. Wil je weten of je zorgtoeslag kunt krijgen, bekijk dan de rekenhulp van de Belastingdienst.

Previous post:

Next post: